Gå tilbage til hovedindhold.
Det ser ud til at du bruger Internet Explorer 11 eller Ældre. Denne hjemmeside fungerer bedst med moderne browsere som de nyeste versioner af Chrome, Firefox, Safari og Edge. Hvis du fortsætter med denne browser, kan du se uventede resultater.

Arkitektur: Plan og snit

Tidsskrifter med plan og snit

Arkitekturteginger fra Lund

Lund.se

I Stadsbyggnadskontoret i Lund findes der arkitekturtegninger og konstruktionstegninger af bygninger fra 1800-tallet og frem til i dag.

Arkitektutegninger fra Malmö

Billedresultat for malmö stad

I Ritningsarkivet i Malmö findes der arkitekturtegninger og konstruktionstegninger af bygninger i Malmö fra 1800-tallet og frem til idag.

Byggesager fra Frederiksberg og København

FilArkiv kan man finde digitale byggesager, miljøsager og ejendomssager i 32 kommuner i Danmark. De digitale sager indeholder blandt andet tegninger fra det oprindelige byggeri og om- og tilbygninger, samt dokumentation af kommunikationen mellem ejer og kommunen.

Her er link til Frederiksberg Kommunes Byggesagsarkiv og Københavns Kommunes Byggesagsarkiv

Københavnerbilleder

Kbhbilleder.dk drives af Historie & Kunst, Københavns Kommune, der er en sammenslutning af Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Nikolaj Kunsthal og Thorvaldsens Museum.

kbhbilleder.dk kan du finde kulturhistoriske fotografier fra Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv og Frederiksberg Stadsarkiv, samt kort og tegninger. Der kommer løbende mere materiale til i takt med at samlingerne digitaliseres og registreres. 

Samlingerne rummer primært materiale fra og om København og Frederiksberg, om end også billeder af andre lokaliteter har sneget sig ind.

Laboratory for Representation 2015

Arkitektur i Schweiz

Billedresultat for schweizer bau dokumentation

Schweizerbau Dokumentation indeholder billeder, projektbeskrivelser og plan og snit af moderne arkitektur i Schweiz.

Bøger om plan og snit

Billedresultat for plan og snit

I følgende opstillingsgrupper er der bøger om hvordan man udfører en arkitekturtegning:

  • 6930 Modelbyggeri
  • 6940 Tegne- og kunstteknikker
  • 6945 Frihåndstegning
  • 6947 Tegneprocesser og skitsering
  • 6950 Perspektivtegning
  • 6960 Teknisk tegning

Gode eksempler på plan, snit og opstalter kan findes i konstruktionsbøger, bøgerne inddelt i bygningtype og i biografierne.

 

 

Samlingen af Arkitekturtegninger

http://www.kunstbib.dk/objekter/arkitekturtegninger/ark_23491a_oe.jpg

 

Danmarks Kunstbibliotek har en samling af arkitekturtegninger som indeholder ca. 300.000 tegninger og ca. 100.000 fotografier af danske bygninger. Derudover har de også en samling af modeller.

Du kan læse mere om samlingen her og søge direkte efter tegninger  i deres base her

Københavns Stadsarkivs kort- og tegningssamling

Bygningstegninger

Bygningstegninger

Københavns Stadsarkiv har en stor samling af bygningstegninger. Det er hovedsageligt facadetegninger, snit og etageplaner af kommunale bygninger opført af Københavns Stadsarkitekt samt situationsplaner. Foruden bygninger i København, er der også tegninger af Københavns kommunes bygninger i andre kommuner. Tegninger af københavnske folkeskoler er registreret digitalt på Starbas.net