Gå tilbage til hovedindhold.

Referencehåndtering: Hvorfor?

Om referencehåndtering

denne lille guide kan du få den vigtigste basisviden om referencehåndtering til dine skriftlige opgaver

Det kan virke uoverkommeligt at sætte sig ind i det og en jungle med alle de forskellige citationsstile man kan vælge og i kombination med krav fra din vejleder, bliver det endnu mere mudret

Men følger du enkle regler og går systematisk og pragmatisk til det, er det faktisk enkelt og også et værktøj til at få overblik over dit projekt og den viden du bygger videre på.

Hvis du sikrer dig, at de tre grundlæggende regler i boksen til højre er overholdt er du rigtig langt. Så i stedet for at fortabe dig i kommaer, kolonner og om noget skal kursiveres eller ej, så spørg dig selv om du lever op til reglerne med det du gør.


Og ér du alligevel i tvivl, så spørg os i biblioteket, vi sidder altid klar til at hjælpe.

Kontakt: Gæk på mbre@kglakademi.dk eller Stig på stig.hansen@kglakademi.dk

De 3 grundlæggende regler

Referencehåndtering er at holde styr på den litteratur, du citerer og bruger i din opgave. Du skal altid kunne dokumentere hvorfra du har din viden fra, hvis teori du bruger eller hvis argument, du bygger dine diskussioner på.

Derfor skal du følge disse tre regler:

  • Hver gang du parafraserer, citerer eller bruger andres arbejde til at opbygge din argumentation med, skal du kreditere dem ved at lave en reference i teksten.
  • Læseren skal være i stand til, på baggrund af den information, du giver i din reference og litteraturliste, at genfinde materialet, du bruger. Det er derfor vigitgt at alle referencer inde i teksten har en korresponderende optegnelse på litteraturlisten med fyldestgørende informationer.
  • Uanset hvilken stil du vælger til dine referencer og litteraturliste, eller om du gør det på din egen måde, skal du være konsekvent.