Skip to Main Content
Det ser ud til at du bruger Internet Explorer 11 eller Ældre. Denne hjemmeside fungerer bedst med moderne browsere som de nyeste versioner af Chrome, Firefox, Safari og Edge. Hvis du fortsætter med denne browser, kan du se uventede resultater.

Forskerservice (Dansk): Endnote

    

HOWTO: Importer fra databaser

Herunder finder du en rækkke vejledninger til import af referencer til Endnote fra udvalgte databaser. 

Principperne er de samme i stort set alle databaser, så har man først prøvet nogle stykker er det let at navigere i andre.

 

Del dit bibliotek

Hvad er Endnote?

EndNote er et referenceværktøj, som hjælper dig med at holde styr på dine kilder og sørger for at alt, du henviser til i dit skriftlige arbejde, kommerpå litteraturlisten, som referenceværktøjet kan oprette automatisk for dig. Alt sammen ordnet efter den standard (output style), du vælger. 

Når du har installeret EndNote på din computer, kan du oprette en EndNote online-konto, som er din online backup løsning. Det giver dig også mulighed for at synkronisere indholdet i dit EndNote bibliotek med din iPad eller en evt. anden computer samt at dele dine referencer. 

Som studerende eller ansat på Det Kongelige Akademi kan du frit downloade og installere EndNote. Du finder en vejledning her

EndNote er kompatibelt med Windows og Mac OS og arbejder sammen med Word - tjek kompatibilitet og systemkrav

Tutorial på LinkedIn Learning

Her kan du se en god, lang tutorial, der introducerer dig til Endnote.

Du skal logge ind på LinkedIn Learning for at få adgang

Se mere her: https://emneguides.kglakademi.dk/linkedinlearning

Endnote quick guides

Kom godt i gang

 
  • Når du har downloadet og installeret EndNote kan du finde hjælp til at komme i gang i nogle af de vejledninger, vi har samlet her på siden.

 

  • Gem dit EndNote library lokalt på computeren. Anbefalingen fra EndNote lyder, at du IKKE skal gemme dit EndNote library i skyen (Dropbox, OneDrive, SharePoint, Box Sync, Google Drive, iCloud m.m.).     

 

  • Du kan automatisk hente referencer direkte ind fra de fleste databaser og søgeværktøjer. Det kan du med fordel gøre, når du alligevel søger litteratur diverse steder.

 

  • For at få Word til at hente referencer ind fra dit EndNote library, skal du bruge det plugin, der bliver installeret i Word sammen med EndNote (Cite While You Write (CWYW)). 

 

  • Finder du fejl/mangler i din litteraturliste, som EndNote har lavet, skal disse rettes i den enkelte reference i dit EndNote library, ikke i dit tekstdokument

 

  • Ønsker du at tilføje tekst eller sidetal i dine citationer i teksten, skal dette gøres ved brug af "Edit & Manage Citation(s)" funktionen i EndNote plugin'et i Word. Hvis du tilføjer tekst manuelt i dine citationer i Word, vil disse forsvinde, næste gang EndNote automatisk opdaterer dine citationer og litteraturliste.

Få et kursus

Hvis I er nogle stykker kan vi strikke Endnotekurser sammen til jer. Både introduktioner eller hvis I har brug for 30 min. om en særlig funktionalitet, fx. deling af biblioteker.

Hjælp fra Endnotes eget univers