Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Forskerservice: Forskerprofil & delingsplatforme

Pure profil

Som forsker på Det Kongelige Akademi får du en forskningsprofil i Pure - Det Kongelige Akademis system til registrering af forskning og KUV. Der linkes til profilen fra din medarbejderside på kadk.dk.

Denne profil bliver samtidig vist på den offentlige Portal for forskning og kuv i arkitektur, design og konservering, som er en delt portal for forskerne på Det Kongelige Akademi, Arkitekskolen Aarhus og Designskolen Kolding. 

Den Danske Forskningsdatabase

Hvad er Den Danske Forskningsdatabase?

Den Danske Forskningsdatabase giver overblik over forskning gennemført på de danske universiteter og andre danske forskningsinstitutioner. Databasen høster sine informationer fra de enkelte institutioners egne arkiver (Pure).

Hvad kan jeg bruge den til?

Når du som forsker på Det Kongelige Akademi har registreret dine forskningspublikationer i Det Kongelige Akademis Pure, bliver de automatisk også vist i Den Danske Forskningsdatabase. Du kan også bruge basen til at finde frem til andre forskere i Danmark og deres publikationer.

ORCID


ORCID er et unikt forsker-ID (unique researcher ID). Et forsker-ID sørger for, at dine publikationer kan knyttes til dig - også selvom du skifter navn eller publicerer under forskellige navnevarianter. Næsten som et CPR-nr. der identificerer dig, og kun dig.
Det er smart at have som forsker – og spørges fx efter i FKK-ansøgningen og af andre fonde.

Det Kongelige Akademis forskere anbefales at bruge ORCID til at samle deres nuværende og tidligere publikationer ét sted. Du kan eksportere dine Pure-registreringer til din ORCID side.

Dataflow fra Pure til ORCID og Den Danske Forskningsdatabase

Academia.edu og ResearchGate

Academia.edu og ResearchGate er to online platforme der fungerer som netværk mellem forskere.
Forskere kan oprette personlige profiler og kontaktes via dem. Profilerne bruges især til deling af artikler og andre filer.

Du kan bidrage til at udbrede din forskning ved at være synlig på disse platforme. Men vær opmærksom på ophavsretten før du deler filer - det gælder også for dine egne artikler, efter de er blevet udgivet.

Google Scholar

Som forsker kan du oprette en profil på Google Scholar hvis du har en Google konto eller opretter en til formålet.
Dine forskningspublikationer vises så på din Google Scholar profil og du kan se, hvor mange gange og af hvem dine publikationer bliver citeret. Google Scholar vil på baggrund af disse oplysninger også udregne et h-index og vise det på profilen sammen med citationerne.

Du kan læse mere om Google Scholar, impact og citationer på denne guide fra biblioteket for University of Reading.